mage

Nu tycker min yngsta dotter att det börjar att ynas lite kring magen.
Nog för att jag har gått upp några kilo redan pga min hunger/illamående tid,men hon menar att det syns tydligt nu !!
Ops !! Hoppas mankan dölja det in i det sista eller nån v till iaf!!!

Villl egentligen berätta det för alla ,men om det skulle gå fel så ....
Imorgon så går jag in i v 10 undra vad som händer då ?

V8

 
 

Du kanske har fått avsmak för vissa typer av mat. Ofta upplever gravida kvinnor motvilja mot både alkohol och tobak även om de tyckt om det före graviditeten. Det kan kännas som om håret är mer svårskött än vanligt. Det är möjligt att du har en lätt flytning från slidan, detta är fullt normalt så länge det inte kliar eller gör ont.

 
 
Barnet är nu sex veckor gammalt och 14-20mm långt från huvud till stjärt. Ögon, öron och näsborrar har bildats och huvudet ser mänskligt ut. Den närmaste veckan är viktig för hur ögon och inneröra utvecklas. I innerörat sitter organ för hörsel och balans. De flesta inre organ har fått sin grundläggande form, t ex. hjärta, hjärna, lungor och njurar.

Dagen går ..

Nu när jag vaknar så mår jag bara bättre och bättre, Inge illamående alls nästan..
Pyret i magen växer .. härligt !!

nu är det sagt ..

Idag så lade jag ut bomben till mina döttrar. En blev lite chockad och sa nästan hela tiden :men du tar ju P-Piller??!!  Sedan skrattade hon..
Den andra satt colt o log och sa: Det var ju väntat !! Fast säkert hon lika chockad...
Men nu är bomben lagd så nu väntar vi tills everyone knows....

Inge Illamående

idag så vaknade jag av att det inte var panik över att kliva upp och äta något.
Jag kunde ligga å dra mig till magen verkligen kurrade..JIppie!!! v
Är illamåendet över nu ??
Me hope so ..

Allt var ok !!

I en tid så har jag haft ont i magen mot den vänstra äggstocken.Trodde att det var något som inte var ok .
Men det var det !!
Allt är ok.
Vi var på vaginalt ultraljud .Pyret mitt låg där. Hjärtat slog.
Jag är i 6 graviditetsveckan. härligt!!
Allt är ok Bra!
förutom att jag mår extremt illa lite då och då under dagen. Och har blivit extremt trött!!
Trött har jag alltid varit men inte på detta viset. Järnbrist?
Mor och bror o syster vet. Men mina andra barn vet inte än. Snart så !!


nu är vi här...

Gravid vecka 6

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

När embryot är så här litet mäter man oftast längden mellan huvud och stjärt då benen är svåra att mäta. Nu är bildandet av organ i full gång. Lever, lungor, bukspottkörtel och sköldkörteln står på tur att bli till. Hjärtat slår med en kammare. I ansiktet är munöppningen skapad och underkäken börjar ta form. Tarmsystemet bildas med framtarm, mittarm och baktarm. Navelsträngen utvecklas. Små knoppar till armar och ben börjar utformas.

Längd huvud till stjärt 7 mm.

Mamma

Har du precis börjat misstänka att du är gravid är det dags att göra ett graviditetstest. De finns att köpa på apoteket. Testerna är mycket säkra. Kontakta sedan barnmorskemottagningen/ mödravårdscentralen.

Många gravida kvinnor känner av halsbränna, förstoppning eller trötthet. Hormonella förändringar gör att du får mer genomblödning i kroppen vilket kan leda till att slidan kan få en rödlila färg. Din livmoder börjar växa.

Risken för missfall är större under de första tolv veckorna. Du kan inte själv påverka missfallsrisken så koncentrera dig istället på att leva sunt, äta bra, röra på dig och sov när du är trött.

Tobak

Om du har tänkt sluta röka eller snusa är det hög tid att göra det när du är gravid. När du röker eller snusar får du i dig många skadliga ämnen som tas upp av blodet och når fostret via moderkakan och navelsträngen. Läs mer om tobak under Livsstilsfrågor i menyn till vänster eller länkarna till höger.

Pappa/partner

Att göra graviditetstestet tillsammans är spännande. Om din partner är gravid syns vanligtvis två streck eller ett plus. Det finns flera olika slags tester som ger olika utslag. Det positiva resultatet kan ge en svindlande känsla som direkt sätter igång många tankar och funderingar. Det kan ta en tid innan befruktningen lyckas och för ett par som gärna vill bli med barn är varje negativt besked nedslående. Prata med din partner om hur du känner.


Pappa talar igen...

Mamma har åkt  iväg med sina vänner och har roligt, det är bland de tyngsta helger jag upplevt i mitt liv, inte bara för att hon är borta utan för att magen är det med. Man kan inte låta bli att oroa sig just nu, allt är precis som  mamma sa: -På riktigt nu... Jag är så otroligt kär och för varje dag som går så blir jag bara mer och mer kär. Att ha denna känsla, denna pirrande tinglande känsla i magen och kroppen är helt underbart, jag skulle aldrig för mitt liv vilja byta ut det.

Pappa var med några vänner igår och hade trevligt, satt mest och tänkte på dig och mamma, gick därför hem tidigt och tog det på det stora hela ganska lugnt igår. Älskar att höra mammas röst när hon har den där varma, lugna avslappnade tonen som gör så jag bara smälter... Mums vilken kvinna.

Henne vill jag leva i evinnerliga tider med!

jag älskar er!

Pappa talar...

Jag kan inte med ord beskriva den lycka man känner när ens käresta berättar beskedet att man ska bli far..
Även fast detta är mitt andra och hennes tredje så är det en enorm lycka man känner.
Jag har haft en del trassel i mitt liv men nu känns det som jag äntligen funnit min plats. Hon gör mig lycklig och jag kan inte tänka mig en bättre grund att stå på för vår kärlek att gro.

Jag älskar dig och det här är enormt min kärlek. Din i evighet!

Här är jag nu ...

Gravid vecka 5

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Den lilla kallas nu för embryo. Den är bara någon millimeter lång och börjar utveckla lungor. Ryggmärgen som tills nu legat helt blottad ska stängas. Anlagen till armar och ben bildas. Även de första blodcellerna och blodkärlen blir till. Hjärtat är bildat i form av ett rör. Det börjar slå. Om åtta månader blir embryot en komplett människa.

Mamma

Nu är mensen försenad en vecka och kanske börjar du misstänka att du är gravid. Brösten kan vara lite förstorade, spänna och ömma lite. Du kan behöva kissa oftare än vanligt och du kan känna av värk som påminner om mensvärk. Många hormoner produceras vilket kan göra att du känner dig trött. Det är livmodern som växer. Så fort du misstänker graviditet kan du gå till apoteket och köpa ett graviditetstest. Du kan även vända dig till mödravårdscentralen för att göra ett graviditetstest.

Illamående

Kanske mår du illa på morgonen. För vissa dröjer det ett par veckor till och många mår inte illa alls. Illamåendet kan bero på att kroppen producerar ett speciellt hormon under graviditeten som ökar upp till vecka 20. Stress och överbelastning på arbetet eller hemma påverkar också illamåendet. Läs mer om illamående genom att klicka på länkarna uppe till höger och vänster.

Tvillingar

Väntar du tvillingar kanske du känner av illamåendet mer än en som väntar ett barn. Du kan också vara tröttare och behöva kissa oftare.

Pappa/partner

Nu kanske ni har börjat märka de första graviditetstecknen. Det kan till exempel vara ständig hunger, trötthet eller illamående. För många är illamåendet värst på morgonen och du kan hjälpa din partner genom att servera exempelvis te och någon skorpa innan hon kliver upp. Pröva er fram och se vad som fungerar. Det är inte alltid hon har svaret på olika frågor eftersom det här med graviditet kanske är nytt för er båda.

Illamåendet kan påverka er vardag och för att få det att fungera får du kanske ta ett större ansvar för kök och sophantering. Tänk på att laga mat som fungerar för din gravida partner. Vissa gravida står inte ut med lukten av exempelvis stekt mat, andra har svårt för fisk, ost eller att dricka mjölk som stått öppnad i kylskåpet en längre tid.


nu växer det

I min mage.. ett litet pyre är det ..  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0