bebiskläder..

Igår gick jag på Ica och hämtade kläder som jag bestält från HM .Pyrets första kläder. <det var bodies o byxor en overall och tjock sockar.
Vi har införskaffat spjälskydd ett vitt plus nytt fräscht lakan som aka ligga i sängen när vi kommer hem ifrån BB.
Allt är snart klart ,lite små detaljer bara. Nu väntar vi o längtar i 15 v till!!! De kommer att gå sitsnabbt!!!

V24 japp här är vi nu...

 
 

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop


Mvc

Idag så ska vi på vårt 2:a mvc besök. Fast jag är förkyld o hängig och plus att jag har varit hemma nu i 5 dagar så ska jag dit! För om jag ringde dit och sa att jag är förkyld så skulle de stoppa mig direkt i tron om att jag har gris sjukan! 
Nä... och det har jag inte!!!

Men vårat lilla pyre sparkar hejvilt i magen.. Och vi längtar!! Har väl aldrig längtat så mycket till den kalla vintern som nu;) Undrar varför???

Idenna vecka går jag in i nu,,...

 

Gravid vecka 24

 

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Tvillingar

Många tvillingfödslar sker tidigare än om man bara bär ett barn. Därför kollar man på vissa barnmorskemottagningar från och med nu regelbundet livmoderhalsen.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.


Rörligt!!!

I söndags så låg jag på sängen,stilla o myste . Magen låg inte stilla. Den levde om som ett litet vulkan utbrott!

Pyret skarkade och kickade där inne. Pappan och jag bara myste... Vi älskar dig hur mycket som helst redan .. Längtar tills pyret kommer ut..

Snart är det dags för det 2 dra besöket på MVC . Hoppas vi får lyssna på hjärtljuden dina.

Vi är nu i v 22 ......


Här är min nya vagn..

http://www.teutonia.de/index.php?id=364

Kolla in den skit snygg!!
Finns redan hemma ..

KG!!!

Gick och vägde mig idag(hur det nu ska gå till?)eh iaf så hade jag inte gått upp något sen sist..Det är en härlig känsla .numera väger man 82,90 kg!!! Det ni!  Slå det om ni kan....

He he he he he ...Ingen direkt bantningskur att ha ett barn i magen.... 

Hur mår vi?

mmmm..Jo bebis mår fint, sparkar och har sig i magen . Helst då på kvällen när mamman vill sitta och titta lugnt på tvn. Pyret har fått för sig att mamman inte heller ska ha så mycket luft i lungorna,de känns för små just nu iaf.
Mamman mår rätt ok. Ont i rygg och fötter ,men va sjuttton,Det är ju bara 19 v kvar!!!!
Bebisen vill inte heller att mamman ska ha så mycket mat isig nu mera. Äter lite och är på g att spy för nästan ingenting. Har fått ett litet kvällssug nu oxå.det däremot är inge bra!
Pyret växer, det märks på mammans mage. Har jätte svårt att få på sig kläder som mamman tydligen ska kunna ha på sig!
Mamman får iaf sova på nätterna ,springer inte lika mycket och kissar som förr.... eh.. 

Annars så har vi införskaffat det mesta i bebis väg.Iaf det stora som vagn..Ops!! Säng!!!och skötbord.Nu är det lite bebis kläder som ska införskaffas.. mysigt!!!! 

Så nu vet ni hur vi mår....
Hur mår ni? 

RSS 2.0