Rör på dig ....

Du min lille, trodde att du skulle komma innan detta år var slut. Men som det ser ut så får pappa & Jag vänta på dig tills nästa år. Det kan vara lika bra det för din skull i framtiden.
Men du ligger och rör dig snurrar o bökar .Sparkar mina revben bort från det läge de ska ligga i vanligtvis.

Men nu längtar jag tills du kommer , Du är i v 38 nu men redan så väger du runt 4 kg !!!!
Du är klar så det är bara att titta fram nu.. puss på dig .

bad !!

Nu håller vi på att packa ihop oss för att fara och bada. Vi åker med maria o ola o axel . Idag blir det en vattnig dag...
Och nu när jag kollar ut så är det en snöig dag med.
Pappa for i morse neröver så nu är vi pappalös....tråkigt. Alltid lika roligt när han är här.

Nu väntas mvc i morgon för en kanske sista koll. va tror vi ??? Hoppas kan man alltid göra.min mage igen

Du bultar och vrider dig .
Jag ser foten alltmer på högra sidan. Du är fixerad o klar, men jag hoppas att du väntar med att komma ut tills efter det nya året har kommit.
Jag längtar ,Pappa längtar Vi längtar ..

mammas mage!


NU....

Så är jag sj-skriven fram tills du kommer.Om nu iofs försäkringskasseläkaren godkänner detta.Det kan man aldrig veta. Så vi får se om vi får nå pengar eller inte.

Du sparkar och har dig fortfarande.Jag har inte gått upp nå nästan sen sist , 2 hekto på 2v !!! Det är väldigt bra med tanke på att jag vräker i mig en massa skit mat just nu.
jojust!!! Sitter o längtar på min chokladkaka som jag har i bilen just nui. MMmmmmumma va gott!!!
Ha haha hah ahhaa

Ont ui ryggen har jag fortfarande för att jag bär dig tungt,tydligen. Men det är bara kämpa kan jag säga.
Pappa och jag längtar nu. vet att dina syskon gör det med . Nu är det bara 4-5 v kvar innan du ska komma som det är planerat,allt kan hända. NU är det namn som vi inte har nått eller rättare sagt vi har en massa namn men vi vet inte vilket av dom vi ska välja. Efternamnet är klart det är väl det enda som är klart!!


ofrivillig!!!

Igår var vi på mvc , Det blev lite prover och över /undertryck ,blod o kiss. Japp som vanligt när vi är där.
B-morskan sa att jag såg trött ut och svullen!!!! Va jsg som INte??!! har svällt nå..hi hi hi ..
ställde mig på vågen ,hade bara gått upp 2 hekto på 2 v !!! Inte över 93 kg än!!!!! Men det kommer väl,eller?

Hon tyckte att nu var det på tiden att jag t og hand om mig själv lite,så det blev en sjukskrivning from imorgon och sen får vi se hur länge den blir.
Bye bye jobbet på ett år minst framöver.

Så nu sitter jag i min soffa och försöker att njuta av den ledighet man kan få...


Och här är vi nu...

Gravid vecka 35

 

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar eller fler är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Många tvillingar föds redan i vecka 36.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappa/partner

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.


Gissa vikten på...


jaha en till bild


Mvc

Igår så var vi på mvc för koll. Vi skulle se om allt var som vanligt och det var det ..nästan. Hur som haver så skulle vi få höra på hjärt ljuden men det ville inte pyret som vred sig som en ål. Runt runt runt!!!

Jag hade tydligen återigen gått upp i kg. Det är väl bara att vänja sig. blä!!!!!

Fick även rekommendationer att fundera på att gå ned ytterligare i % jobbmässigt! . För att jag är tung och jävligt ont i ryggen och extremt ont i fötterna.
Men som sagt så är jag lite tjurig så jag ska försöka klara mig igenom. Men hon ville att när jag kom hem så skulle jag vila vila vila. Inte laga mat och diska och städa för just nu kunde andra i min närhet ;) göra det. Jag hoppas att femöringen trillar ned även för de berörda..

V 34 är jag i nu. Snart är det dags. Vi längtar efter när dagen kommer men om jag säger så här så vill jag att dagen ska komma efter den 31 dec. Helst inte innan .Men många tror att så kommer det inte att bli. Ja ja . Pyret är lika välkommet endå -.

RSS 2.0