Pappa här...

Nu är det snart dags känns det som, du kickar som aldrig förr och mamma´s mage är rund och hård. Jag och mamma funderar allt mer på vad du ska heta, vi har några bra namn på lut men har nog inte riktigt bestämt oss.. Det enda som är säkert är ditt efternamn ;-) Klart du ska ha pappas efternamn.

Barnrummet börjar bli klart med säng och allt, Barnvagn, barnstol, babybjörn bärsele är allt ordnat och mamma älskar att handla kläder även fast vi inte vet ditt kön ännu. Men det hon hittills handlat är ganska köns neutralt och fint så...

Jag passade på att göra om både din och mammas blogg, vart ganska nöjd själv faktiskt.

Ja nu är det snart jul och familjens ska samla i sin helhet, kan bli både kul och slitigt, men allt för barnen.

Jag ser nu allt mer fram emot Januari och din ankomst.

Mammsen... Jag älskar dig och snart är det väl dags för giftermål med va?

Fotboll

Nu känns det som om det är match i magen. Det kickas hela tiden. Man kan till och me dse det från utsidan. Det blir som en utbukt på magen,.. Min är alldeles nedanför mina revben på högra sidan.


92 kg väger jag nu . Ops i daysi

Akut

Barnmorske tid imorgon kl 8,30 imorgon!!
Har fått ont neröver riktigt ont!!!!

Dagens!!

Siffra : 90,6 kg!!!! Det ni ..

fullgångna v29 på g in i 30

Gravid vecka 30

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Hos barnmorskan/kontroller

Tvillingar

Väntar du tvillingar kan det ibland vara bra att göra en ultraljudsundersökning till i vecka 29 eller 30. Din barnmorska informerar dig om detta.


Härligt med att vara gravid!!

Eller?

Vi ska se:

Ryggvärk ont i hela ryggen för du blir stor o tung!!! ,vattenfyllda fötter som gör att du inte kan gå nästan, Sömnbrist eftersom du inte kan sova på den sida du vill. huvudvärk , osnabb,ovig ,rund, stor,
mindre sex för allt detta! ... Känner sig som en stor elefant!!
Foglossning...eh det talar för sig! Ont under fötterna. Viktökning som du inte kan göra något åt...

Men det är något fint som kommer,något helt underbart!! Men vägen dit!!! ;)

RSS 2.0