CM!!! & KG!!!!

Har nu vägt mig .HMMmmm
Har tydligen gått upp 7-8 kg på bara 19 v. plus att jag gått upp rejält i cm kring midjan.. Vet inte exakt hur mycket men för ca 1 år sedan så har jag gått upp från 76 till 96 cm....!!!
Hur ska detta sluta?

Men pyret mår fint det känner jag ,Det far å har sig i magen .. återigen en härlig känsla!!!

Inhandlat!

Jag är i 18 v+5 dar fick jag reda på av ultraljudet igår(bilder kommer), Men vi har redan inhandlat skötbord,spjälsäng och en ny skitsnygg vagn!!
Detta är inte likt mig. Men som min vän sa:" om om om så sörjerman lika mycket fördet".

Igår var vi på UL .Spännande,Allt var bra fick iofs ett nyytt datum 17 jan-10 hmm... inte så tokigt det heller..Fick återigen se det lilla sparka ,dricka ,ha hicka.boxas med händerna, ha handen under hakan o se ut spm den funderade.Hur mysigt som helst!
Jag o Stefan satt o bara myste.Vi kommer att bli föräldrar igen! Finns det något som slår det?

Svea..Så här många fick Svea när hon valpade...Så här många ska inte jag ha!!!


Men de är förbaskat söta....

Kickers

Idag så kickar du bra imagen. De syns inte utanför men känns inuti. Du rör på dig hela tiden.

På fredag så ska vi på Ultraljud nr 2, då ses vi!!!

Idag så går vi in i v18...bara nåra veckor kvar...

Gravid vecka 18

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.

Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Vikt 220 gram.

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska.

Resa

Många passar på att resa under graviditeten. Du kan resa som vanligt med flyg, båt, bil eller tåg. Om du är frisk finns det inga medicinska orsaker som hindrar dig från att resa, men det kan däremot kännas obekvämt och omständligt. Gör det som känns bäst för er. Läs mer om resor och graviditet i menyn till vänster under Livsstilsfrågor.

Pappa/partner

En delaktig blivande pappa har en betydelsefull roll under graviditeten. Rent fysiskt är det kvinnan som är gravid och som är i centrum. Men graviditeten påverkar er båda. Ditt engagemang och stöd till henne gör det lättare. Ditt deltagande bör inte bara handla om att serva din partner. Du måste också ta fasta på dina behov och frågor. En god relation kännetecknas av att båda mår bra, tillsammans och som individer.

Hos barnmorskan/kontroller

Ultraljud

Ultraljud, som är frivilligt, görs på de flesta gravida vid graviditetsvecka 15 till 20. Ibland kan du få göra en undersökning tidigare eller senare beroende vad som behöver kontrolleras vid just din graviditet, men vanligtvis vid graviditetsvecka 17 till 19. Du har fått en inbjudan till en ultraljudsundersökning. Med ultraljud kan man fastställa tiden för förlossningen. Man kan också se hur mycket barnet har vuxit, om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt. Tänk om du väntar tvillingar!


Läs mer om att vara gravid i vårt gravidtema


Vårdguiden informerar om hälso- och sjukvården i Stockholms län. Vårdguiden finns som webbplats, telefontjänst och som tidning. Dessutom står Vårdguiden som avsändare i alla broschyrer som handlar om vården. Dygnet runt får du som bor i Stockholms län information om sjukdomar, öppettider och adresser till olika vårdmottagningar. Bakom Vårdguiden står Stockholms läns landsting. Det här veckobrevet har du fått för att du eller någon annan har registrerat den här e-postadressen på vardguiden.se. Behöver du ändra beräknad födelse kan du avregistrera dig via länken nedan och anmäla dig på nytt. Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev kan du klicka på länken avboka nyhetsbrev,så avregistreras din prenumeration. Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev kan du klicka på länken avboka nyhetsbrev, så avregistreras din prenumeration.

Det rör på sig....

Nu några gånger så har jag haft som nå luftbubblor i magen! Hmm.. luft har jag gått tänkt att det har varit..
Men nja..
Nu vet jag att det är pyret som rör sig i magen såå pass att jag känner kickarna ibland.Härligt!!
Tänk att någon är i min mage och som ska komma ut om några månader för att stanna ett tag.
Sover gör jag numera mycket bättre,lite tyngre o djupareoch framförallt längre.
Kissar hela tiden gör jag fortfarande! Skit! Kan vara uppe på natten minst tre ggr ommdet är en bra natt vill säga.
Nästa fredag så är det dags för ultraljud nummer 2 ! Ännu mera bilder på lillpyret..he he -.

På jobbet har dom numera förståt att jag kommer att vara mammaledig framöver. Det var ju BARA 15 år sedan sist!
Första frågan jag får från människor som ser min mage och inser att det inte är grillat o Öl där, är
"HUr känns det att börja om då?"  ehh jo ska jag svara skit tråkit! eller som jag känner det superbra och härligt!!!!
men men ..jag återkommer!

Första natten!!!

på väldigt väldigt länge som jag har fått sovit nästan en hel natt..
En gång var jag på den berömda toan för utskvallning!
Nice.. 

 
I onsdags så var vi o kännde på vagnen vi ska köpa.En teutonia S3 Härlig o lättsam vagn,troligen så blir det en sittvagn med en åkpåsa i . Pyret kommer ju när det är som kallast.
Vagnen har den funktionen att du kan sätta ned bilstolen i chassit, Det går framåt iutvecklingen iaf sen sist jag fick barn(15 år sen) .Underbart!! He he he he ..

Pyrets första trn!!

Idag var vi iväg o tränade,jag o magen!
Här hade jag inte satt min fot på flera månader,exakt 4 mån!! JAg har lixom gratis kort oxå så jag kan inte skylla på att det är dyrt!
Men jag satt o cyklade i 15 min(dötrött efter det) sedan blev det armar .. måste komma igång mera. Bättre inför all bärning jag kommer att göra framöver.

Igår så var vi på IKEA o köpte ,hör o häpna, skötbord! Lika bra att starta det blir så himla dyrt annars om vi ska vänta tills i JAnuari när allt som ska köpas köps!!

He he lite små roligt med att införskaffa sig små saker redan nu,blir lixom så verkligt!

SEE YA!!

RSS 2.0