fullgångna v29 på g in i 30

Gravid vecka 30

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Hos barnmorskan/kontroller

Tvillingar

Väntar du tvillingar kan det ibland vara bra att göra en ultraljudsundersökning till i vecka 29 eller 30. Din barnmorska informerar dig om detta.


Kommentarer
Postat av: Caroline

Hello!! Tack, jag mår bra! Känner mig otroligt klumpig o stor! Jag har ju gått upp ca 15 kg, har passerat 90kg!!! Herreguuuuud! Hur mår du? Vad veckorna går snabbt, du är ju redan i vecka 30!!! Och snart kommer er lilla bebbe!! YAY!! Har ni allt klart till henne/honom?Kramar!!

2009-11-03 @ 16:16:02
URL: http://blog.uthawong.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0